Vilken helg jag har haft! I lördags dök det upp en hel hög stora svarta glada hundar på Gökalid. Matte skulle hjälpa dem att träna jakt hela helgen, och de skötte sig tydligen för Matte såg så nöjd ut! Själv fick jag umgås med moster Gabriella och hennes barn och en annan snäll tant som heter Marie. Allt var frid och fröjd tills de bestämde sig för att kidnappa mig! Vi åkte iväg till ett för mig nytt ställe där det varken fanns hundar eller Matte och det var då jag började ana oråd. Dock fick jag syn på ett gäng andra tvåbeningar och jag skyndade mig för att hinna ifatt dem och påkalla min prekära situation. Dessvärre visade det sig att de inte förstod språket – varken norska eller svenska – så Gabriella hann fram och fångade in mig igen. Tack och lov slutade nästa bilresa tillbaka på Gökalid och där väntade Matte på mig – ni må tro att jag blev glad!
Jag stiftade förresten bekantskap med ett nytt element också – det var blött och lite kallt och kallas för sjö. Min storasyster kastade sig i vattnet och jag sprang efter så fort jag orkade – och jag är snabb nu ska ni veta! Plötsligt försvann marken under mina tassar men med mina eminenta gener förstod jag direkt att det var simma jag skulle göra och det var riktigt kul! Matte såg lite förskräckt ut, hon trodde kanske att jag bara tänkt stanna i strandkanten? Nåja, hon lär snart känna mig och förstå att jag inte har så många gränser. Efter några meter fick jag dock lov att vända tillbaka – Saga kom nämligen forsande rakt mot mig – och det såg inte ut som om hon såg mig där jag låg och tuffade på…
Tack och lov har Matte lånat en fin transportbur som jag kan gå och lägga mig i när jag blir trött, det blir ju lite stökigt med så många människor och hundar på lilla Gökalid. I går eftermiddag var jag så trött att jag bara hann halvvägs in i min bur innan jag slocknade. Tydligen såg det mycket lustigt ut när jag låg med rumpan utanför… Jag fick en ny fin leksak också, en vit stor och mjuk pryl som är jättemysig att tugga på och att använda som kudde – tack Helene!
I går kväll åkte Saga, Matte och jag Hem till Mölndal. Det är ett helt ok ställe att bo på, med en liten gräsmatta där jag kan sola magen.
Slutligen en av alla bilder på mig (Matte är fanatisk med sin kamera – och aldrig verkar hon bli riktigt nöjd!). Får illustrera hur trött jag var efter min hårda helg som köksvakt på jaktkurs!
Blog Image