I går var Matte och jag på Sveriges Goaste Brukshundklubb. Vi åkte dit för att Matte ville visa upp hur enastående söt jag är för sina klubbkompisar, eller det var iallafall vad jag utgick ifrån. Jag fick bland annat träffa en jättetrevlig herre som heter Räzer och som blev mycket förtjust i mig – förstås! Matte envisas med att säga att anledningen till att hanhundarna blir så kära i mig förmodligen beror på att jag luktar av att Saga löper… Förstår hon inte att jag helt enkelt är Oemotståndlig?! Det visade sig dock att vi hade ett annat (mindre) ärende också – Matte skulle nämligen på styrelsemöte. Jag fick förstås vara med men det var så tråkigt att lyssna på pratet så jag somnade snart i min bur.
I dag har jag haft en jättekul eftermiddag! Matte, Saga och jag åkte ut till skogen och träffade en kompis till Matte som heter Susanne och som hade med sig tre lekkompisar till mig! En var liten och röd och var inte så sugen på lek. Det var däremot de två gula, Santi och Cooper. Emellanåt avbröt Susanne och Matte vår lek för att Saga och Santi skulle hämta tygpåsar på olika ställen. Jag hittade också en som jag försökte smita undan med men Matte måste ha röntgensyn för hon upptäckte mig. Till min stora glädje hittade jag en hel massa hästbajs. Det har jag inte fått äta sedan jag flyttade från Norge – och jag har saknat det, för det är så gott! Matte blev inte lika upphetsad utan mer arg när jag inte ville sluta äta när hon tyckte att jag borde. Det här får vi nog diskutera, Matte och jag… hästbajs ÄR gott!
När vi kom tillbaka till bilarna skulle Matte och Susanne fika (det gör Matte ofta, mycket och länge!). Jag fick vara tillsammans med Saga bak i den stora bilburen för första gången. Det var jättemysigt att ligga så nära stora Saga, varmt och tryggt. Jag tror jag ska föreslå att jag får åka där i fortsättningen också!