Livet leker och så även jag! I helgen var jag först på Pensionat Paradiset och lekte med Mattes systerdotter Emma. Matte var borta hela dagen och dömde ett jaktprov och ville inte att Saga och jag skulle behöva sitta i bilen och ha tråkigt. Bra tänkt av Matte – jag tycker det är störtkul att jaga efter Emma på gräsmattan!
Söndagen tillbringade vi på Gökalid för att jag skulle få leka med Världens Bästa Åke – eller om det var för att Matte och Marcus skulle träna(?). I alla fall har vi hur kul som helst, Åke och jag.
Blog ImageHär ser det förvillande likt ut som att jag skulle ligga i underläge – inget kan vara mer felaktigt! Åke är av “manligt kön” och måste få vinna då och då för att inte tappa sugen smiley. Oftast ser det ut så här:
Blog ImageHär tar jag sats för en extra explosiv attack:
Blog Image

Jag har inte skrivit så mycket om min träning på sista tiden. Det beror på att de övningar jag får göra går så himla fort att jag nästan glömmer att vi gör något. Måste bero på att jag är så Lättlärd och Snabb i både huvud och ben smiley I helgen fick jag iallafall göra två nya övningar;
Matte presenterade en oerhört spännande pinne – en “Rådjursklöv” – för mig som jag fick bekanta mig med. Efter att jag fått vänta i bilen en liten stund kom Matte och hämtade mig och tog mig till en äng med kortklippt gräs. Jag kände att det luktade “Rådjursklöv” i gräset och satte ner näsan och spårade iväg. Några gånger stannade jag för att kolla att Matte var med, sedan fortsatte jag till jag snubblade över klöven! Det här var kul – mera spår, tack! Som tur är känner min Matte mig rätt väl nu, så efter några timmar fick jag gå ett kort spår till smiley. Då var jag ännu lite säkrare och fick nästan skavsår på näsan för jag gick så lågt med nosen i gräset.
Emellan spåren fick jag göra ett s k “Linjetag” – eller “hämta tennisboll”. Jag känner igen Mattes attityd och signal från våra sökövningar i trädgården hemma, så det var så klart inga problem.
Lite bad hann vi också med. Saga älskar att bada – hon kastar sig i och simmar långt ut i sjön. Jag är nästan lika duktig som hon är – faktum är att jag simmar lika snabbt – fast kanske inte när Saga lägger in högsta växeln…
Blog ImageHär jagar jag efter Saga. Det tog en liten stund, men skam den som ger sig, till slut var jag ifatt!
Blog ImageEfter bad är det extra kul att leka “jage” med Åke & Co. Nu är jag så snabb att om jag tar i allt vad jag orkar (vilket jag oftast gör – finns det andra alternativ?!) så hinner jag ifatt Åke. Ok, inte om han springer som han gör när han jagar hare, men han får i alla fall ta i om han ska springa ifrån mig numera!
Blog Image