Som ni vet har det varit problem med att lägga in inlägg på min Blogg. Matte tröttnade till slut och gjorde en ny blogg åt mig (http://leiastankar.blogspot.com/). Nu har det emellertid blivit ordning på min gamla, och eftersom alla tidigare inlägg finns här byter vi tillbaka. Meningen är ju att Bloggen till viss del ska fungera som en “dagbok” åt Matte för min och Dippers träning, och med tanke på Mattes (brist på/undermåliga/obefintliga – välj själv) minneskapacitet så är det väl stor risk att hon helt glömmer att kolla den gamla Bloggen…..!

12 juli 2007
Det har förstås hänt en himla massa under min radiotystnad. Bland annat har jag fått hem min Lillebror med det tjusiga namnet Meadowlark Dipper! Jag vet att Matte funderade på att Dipper också skulle få skriva Blogg, men kom fram till att det blir för mycket även för henne så jag har fått förtroendet att berätta om Dippers liv och äventyr. Dipper är nog Sveriges sötaste labradorvalp – jag har i och för sig inte sett så många – men söt som socker är han iallafall!
Blog ImageVi har väldigt roligt ihop, Dipper och jag. Han har tyvärr rätt så vassa tänder men jag har större mun så han får allt igen på sina tjuvnyp!
Blog ImageJag är dessutom mycket snabbare än den lille gulingen så undan kommer han inte!
Blog ImageHelst skulle jag leka med honom hela tiden, men Matte säger att det är mycket viktigt att valpar får sova ostört och stoppar därför ibland våra vilda lekar. Hon lägger en hand på var och en av oss och säger med sin Bestämda Röst; Nu är det nog – Lugn, och då är det bara att gör som hon säger… Sömntutan Dipper tycker det är helmysigt att sova och ligger länge och väl och drömmer och grymtar och snuttar och har sig. Helst vill han sova i Mattes eller Mosters knä, men kan nog sova var och i vilken ställning som helst! Nu får han åka tillsammans med mig bak i bilburen och det är ju bra förstås – han tar ju inte lika stor plats som Storasyster Saga, som nu får ligga ensam i “mellangärdet” och trona.
Lille Dipper gillar inte när det regnar. Det är kanske inte så konstigt för han är ju rätt liten och blir genomblöt både uppifrån och nerifrån så som det har regnat här på västkusten den senaste tiden. Själv tycker jag inte det spelar någon roll vad det är för väder – bara jag får hänga med!

Vad har hänt mer sedan sist? Min urinvägsinfektion försvann lika snabbt som den kom vilket dessvärre inte kan sägas om mitt vackra överbett… Vi fortsätter med våra rapportövningar tillsammans med Moster Gabriella. Matte tycker att jag är jätteduktig; koncentrerad och snabb! Jag har fått spåra en del efter rådjursklöven och det är verkligen kul. Jag går lugnt och noggrannt och är mycket ihärdig. Vi fortsätter också med mina “linjetag” efter bollar och “ut/bakåt”-övningar. Matte är så nöjd med mina framsteg – särskilt med min reaktion på “uppmärksamhetssignalen”. Häromdagen fick jag stifta bekantskap med en Kanin och en And . Det var spännande! Jag tog upp dem och tog med dem till Matte, men för säkerhets skull släppte jag dem precis innan jag var framme. Det får räcka med att jag trycker upp tennisbollarna till henne – Matte får ju ha något att jobba med!

Avslutningsvis har jag upptäckt att det måste vara ett Hål i min matskål! All den goda RC-maten försvinner på tok för fort – jag hinner knappt börja äta innan den är slut. Jag har försökt visa Matte men hon bara skrattar och menar att jag är precis lagom i hull och inte ska ha mer mat. Inte får jag hjälpa Dipper heller – det skulle jag kunna för han äter inte ens hälften så fort som jag!