Min storasyster Saga är vad Matte kallar en “hobby-anorektiker”. Med andra ord äter hon så lite som möjligt, tvärt emot gängse retrieverbeteende (i alla fall av sin egen mat – grästorvor och rötter slukar hon med god aptit!) Det är inte det att hon inte gillar torrfoder, hon vill bara inte ha sin egen. En prinsessa förtjänar variation, tycker Saga. På grund av att Saga har problem med sina njurar får hon endast äta “dietkost” och av det finns det bara tre olika varianter. Sagas favorit är “Renal” från Royal Canin. Får hon något av de andra i sin skål ser hon oerhört förnärmad ut och lämnar omedelbart köket. Under en period på några månader har hon dock varit petigare än någonsin och har nu lyckats banta ner sin redan smärta kropp (normalvikt 25,5 kg) till vinthundsform (23,5 kg). Dessutom har hon passat på att fälla av den lilla päls hon hade, och nu är läget sådant att Matte är riktigt orolig för att folk ska tro att hon inte ger Saga någon mat alls. Idag vid lunchen märkte Dipper och jag att det luktade alldeles otroligt gott från Sagas matskål (Saga äter inte frukost, hon föredrar “brunch”). Matte har tydligen till slut givit upp och blandade nu i “burkmat” i Sagas torrfoder. Saga nära på gjorde en piruett av lycka – äntligen fattar Matte vad en prinsessa vill ha! Till middag förväntar hon sig oxfilé!
Blog ImageHär skickar Matte iväg Saga på finalmarkeringen på förra helgens WT i Markaryd.