Min Matte är för bedrövligt Lat! Nu har det gått en hel vecka utan att hon har orkat skriva i Bloggen – folk kanske tror att jag inte sköter mig?!
Inget kan vara mer felaktigt! Jag är lika bedårande som alltid. Dock säger Matte att hon nog snart får lov att “plocka ner mig” lite. Undrar om det beror på att jag ibland hör lite dåligt om jag hittat något spännande att smaka på (det är jobbigt att tugga och lyda samtidigt). Jag får väl skärpa mig något kanske…
Tränar gör vi lite var och varannan dag. Dels på att gå vid sidan och att i olika situationer stanna på “vänta” och att lägga mig på “ligg”, och så uppmärksamhetssignaler och apportering förstås. I helgen upptäckte Matte ett litet problem. Jag har ju bara fått hämta bollar på linjetag, både på land och vatten. Nu hade Matte emellertid smygit ut en dummy i vattnet som hon skickade mig på. Jag nosade förstås bara på den och fortsatte simma utåt för att leta efter min boll. Matte blev väldigt förskräckt men fann sig och blåste “uppmärksamhet”. Jag kastade mig runt i vattnet – det är ju så jag gör på land – och se! Där kom så äntligen bollen! Herregud, sade Matte, stopp på vatten skulle vi inte träna riktigt ännu..! Nu får jag med andra ord hämta dummy istället för bollar – på land ännu så länge.