Nu är vi hemma efter en späckad träningskväll. Vi började med att Moster Gabriella, Matte och jag gick ut i skogen för några rapportskick. Idag körde vi på en gräsbeväxt skogsväg som slingrar sig genom skogen. Matte och jag väntade kvar på ett ställe medan Gabriella promenerade iväg ca 50 meter bakom en krök. Jag fick gå vid sidan en liten bit och sedan sitta och vänta en kort stund innan Matte sa det magiska “varsågod” – då drog jag järnet! Medan Gabriella och jag gosade och jag åt godis kom Matte ikapp oss. Sedan gjorde vi en likadan övning, fast ca 70 meter. Denna gång fick jag ligga ner en kort stund medan vi väntade på att Gabriella skulle komma på plats. Matte tycker jag är väldigt söt när jag sitter och kikar upp på henne medan jag väntar på “varsågod-kommandot”. Vi avslutade med att Gabriella gick tillbaka hela vägen till där vi började. Det tog några minuter och jag var superladdad när jag väl fick springa. Matte tycker att jag är väldigt duktig och lovande – och snabb! Fattas bara annat med mina långa ben! smiley
Sedan var det jaktträning med Mattes kompisar, fast då fick vi vila i bilen. När de väl var klara fick jag dock hämta en and på ett linjetag, först på land och sedan på vattnet. Väldigt kul – jag gillar fåglar! Denna gång sprang jag hela vägen till Matte och lämnade den till henne – några framsteg får jag väl bjuda på. smiley
Min Lillebror är för härlig – han har en särskild “viltradar” som han låser på målet när han känner viltdoft. Då är det raka spåret som gäller och sedan slår “viltmagneten” till och vips så har han en fågel i munnen. Det kanske är därför han inte stänger munnen när han får godis – för att han tror han ska få en stor anka? Han är iallafall väldigt duktig och så söt när han kommer springande med en stor fågel i munnen och svansen ivrigt viftande.
Vi har fått en ny lekkompis! Mattes träningskompis Marcus har köpt en ny Münsterländervalp, en hane som heter Grim. Tydligen så vill Marcus bestämt ha minst en hund mer än vad Matte har smiley. Grim är 9 veckor, jättetrevlig och hur söt som helst!Blog Image