Äääntligen fick Matte tummen ur och bestämde sig för att uppdatera min blogg – fast nu har jag väl inga läsare kvar efter över en månads tystnad…?!
Främsta anledningen till att Matte inte haft tid och ork att ägna sig åt mina tankar stavas Saga. Mattes förhoppning var att Saga skulle sköta sig och knåpa ihop till sitt Jaktchampionat under hösten – men Saga har 1) inte hört vad som förväntas, 2) hört men inte förstått 3) hört och förstått men gör allt för att jävlas med Matte. Min stackars Matte har lagt i princip all ledig tid på Sagas träning; de har åkt halva västsverige runt efter olika träningsmarker/sjöar, lagt upp övningar efter alla konstens regler, motiverat motiverat motiverat, och ibland har Matte skällt och gormat och hotat Saga med allt möjligt hemskt. Allt medan Dipper och jag mest sitter i bilen och väntar och väntar……. Saga har också faktiskt skött sig riktigt bra på i princip alla träningar och simmat långa långa vattendirigieringar.
Hjälper det då? Nja, ett 1:a pris och ett godkänt praktisk prov har det blivit, men det sista 1:a priset börjar till och med min Outtröttliga och Oerhört Envetna Matte tvivla på. Saga gör nämligen precis som vanligt – som Hon vill, och inte som Matte. Ibland vill hon Lyda men inte Söka och ibland tvärtom. Matte börjar tro att Saga helt enkelt inte är kapabel till att både Samarbeta och Arbeta Självständigt på en och samma dag. Just nu funderar Matte på vad som är värst; att ha en hund som inte vill söka eller som inte lyssnar alls på signaler – hon har inte bestämt sig ännu…
Under tiden håller Matte helt på att missa Dippers och min viktiga valptid! Det är sannerligen inte mycket vi har fått göra på sista tiden. En anka och några andra fjäderfän fick vi apportera en dag, annars är det mest promenader som gäller. Jag vet att Matte är väldigt frustrerad över detta, men det hjälper ju inte oss. Jäkla Saga till att krångla så förbannat! Jag försöker få Matte till att strunta i henne och satsa på mig istället, jag både Vill och Kan – jättebra! Men hon vill bara inte ge sig – fast jag tror faktiskt att t o m Matte går bet denna gång….

Blog ImageHär kommer lille Dipper med en anka. Han är jätteduktig, min lillebror, på det lilla han har fått göra…
Blog ImageHär kommer jag med samma anka. Hoppas vi snart får hämta fler… ankor eller dummies spelar inte så stor roll, bara vi får hämta något!

Det lilla jag har fått göra den senaste tiden är;
* gå vid sidan/linförighet – jag är rätt så duktig, fast Matte är fasligt petig…
* linjetag med markering som störning – plättlätt!
* markeringar i buskage/ris – börjar jag bli duktig på.
* sitta kvar när andra hundar går på markeringar – jag sitter still, men jag VILL!
* något enstaka sök – så himla kul!
* leta nära åt höger/vänster – lätt än så länge.
* inte skaka när jag kommer upp från vatten – beror på hur långt jag måste springa, den där skakreflexen är inte helt lätt att hålla tillbaka.

Häromkvällen var vi och hälsade på Sagas uppfödare och där hade Dipper en riktig Helkväll! De har nämligen en liten dotter på knappt ett år och med små barn följer många roliga Leksaker. Dipper hämtade nästan allt som var löst och lyckades nästan få ihop till en hel orkester med alla spelande leksaker! Sedan försvann han en liten stund tills Matte hörde honom – i garderoben. De hade en lång garderob med skjutdörrar och Dipper hade lyckats skjuta undan en tillräckligt för att komma in och där rumstrerade han runt för glatta livet. Han är för härlig!Blog ImageFast ibland blir Matte arg även på gulle-Dipper. En dag kom hon på honom när han försökte ringa till vår polare Grim. Dipper hade fått tag på den trådlösa telefonen och hade faktiskt lyckats att slå Marcus nummer (jo, det är sant!) men då hörde Matte att han knaprade på något och så var det roliga slut. Telefonen klarade sig med funktionen i behåll, bara några repor vittnar om äventyret. Några dagar senare försökte Dipper ringa igen, men denna gång med Mattes jobb-mobil… denna telefon finns numer på Kyrkogården för Elektriska prylar… Fjärrkontrollen till videon ser inte heller ut riktigt som den gjorde tidigare, men den fungerar (tur för Dipper det!). Nu är Matte väldigt noga med att plocka undan både telefoner och fjärrkontroller.

Min önskelista inför min 8-månaders dag är att Matte 1) uppdaterar min blogg mer OFTA! 2) Tränar med oss valpar iallafall någon gång i veckan… 3) Inser att hon nog får ge upp tanken på Sagas JCh – inte ens du kan trolla med knäna, Matte!