I går fick Lillebror och jag följa med när Matte skulle lägga upp en övning för Struliga-Saga. Vi gick runt en sjö och skulle placera ut en dummy som Saga sedan skulle få simma över sjön för att hämta. Själv är jag som bekant oerhört förtjust i alla former av vatten/flytande sörja/gyttja, men Lillebror har inte riktigt visat samma tendenser ännu. Han trippar fortfarande förbi alla härliga lerpölar med huvudet högt och ihopknipna ögon – han gillar inte att bli nerskvätt, lill-prinsen!
I går visade det sig dock att det bor en Bäver i min Lillebror! Matte satte oss för att Vänta vid strankanten – siktade – och kastade, långt, men inte exakt dit hon tänkt sig. Vi satt så fint på våra rumpor och följde allt med stort intresse. En liten stund förflöt medan Matte funderade på om dummyn skulle få ligga kvar eller ej. När hon bestämt sig för att placera om den och gick för att hämta mig, tog Dipper chansen. Han travade raskt ner till sjön och gled i som om han aldrig gjort något annat. Sedan stod vi alla och gapade. Till synes helt utan ansträngning simmade den lille gule ut i en väldig fart – inte riktigt så långt som till dummyn, han passade på att ta med sig två fina löv hem istället. Sedan fick Dipper vänta medan jag räddade dummyn. Matte tyckte dock att det var så fantastiskt att se honom simma så hon kastade i en dummy till, på ca 15 meter denna gång. Dipper satt lugnt och väntade och simmade sedan ut och hämtade hem dummyn i en otrolig fart! Han flyter liksom bara fram – jag är snabb, men jisses – där ligger jag i lä! Vem hade kunnat ana att det bor en Gul Bäver i lill-prinsen?!