Föst måste jag berätta att det för tillfället är en lite konstig stämning hemma hos oss. Det är betydligt tystare än det brukar vara – Matte har nämligen tappat rösten! Det händer då och då när Matte blir förkyld, vilket hon också är nu, och en sjuk Matte är en lugn Matte. Så denna veckan har vi mest legat i sängen och soffan och vilat. Lite märkligt är det, för normalt pratar Matte en hel del, både med oss och i telefon. Jag kan inte heller minnas att vi stannat hemma mer än två dagar i följd tidigare… Hoppas det inte blir långvarigt! I dag missade Saga ett tillfälle till andjakt p g a Mattes (brist på) röst. Även om det i första hand är pipan som används som kommunikation under jakterna kan det ju vara bra att i alla fall kunna svara de andra hundförarna och jägarna – och Matte är verkligen Helt tyst!

Nu har jag fyllt 8 månader och Dipper 5 månader. Med andra ord, dags för storleksrapport! Jag är nu 58 cm hög och väger ca 24 kg. Matte tror att jag växer 1 cm till och hoppas att den cm lägger sig på frampartiet. Dipper är nu 49 cm hög och väger ca 18,5 kg. Det syns liksom inte att Dipper växer, han ser likadan ut hela tiden – tar bara mer plats i sängen, soffan och bilburen. Matte tar nu rätt ofta fel på Saga och mig – förstår jag inte att hon kan göra? Hur kan hon missa min långa vackra näsa?!

Jag fick träna lite rapport förra helgen – lika roligt som alltid. Matte säger att det nu är dags att göra upp en “plan” för min fortsatta träning – låter bra! Ett personspår fick jag också gå, också kul – fast inte som rapporten! Lite lydnadsträning får jag också göra, bl a “ingångsträning” och “fotgående”. Jag tycker det är fantastiskt roligt, särskilt när jag får dra i “snodden”! Matte skiner som en sol efter varje träning, så jag är nog på rätt spår. Efter nästa helg har Matte lovat att både Dipper och jag ska få träna mer jakt, det ska vi se till att hon håller!