I dag började jag löpa för första gången. Matte har haft på känn att det snart var dags, för jag har kissat lite oftare än vanligt och både Saga och framför allt Dipper smiley har varit ovanligt intresserade av min bakdel under den senaste tiden.

I går var det lydnadsträningsdags. På dyblöt appellplan och i iskallt duggregn tränade vi fotgående, ingångsövningar, nedläggande, kommendering = inte springa, hopp, stanna på anstånd och budföring. Hanna gav tummen upp och Håkan, som nu ska ansluta även till lydnadsgruppen för att Simson ska få mer allsidig träning, tyckte jag var jätteduktig även på lydnad – heja Håkan smiley! Vi tränar lite grann varje dag, så visst borde det gå framåt.

I dag var vi själva uppe på hundklubben (ja, inte helt själva, det är man sällan på Sveriges mest aktiva (?) SBK-klubb). Efter en härlig promenad på golfbanan – där är det roligt att springa fort, må ni tro! – fick jag följa med Matte ut i skogen för att träna dummysök. Jag har inte fått göra så många sök då Matte inte tror att jag kommer att få problem med mitt Självständiga arbete smiley. I dag var det dock dags för ett större sökområde. Vi gick till en gles skog där vinden kom perfekt rakt emot oss. Jag fick sitta och titta på medan Matte travade runt i serpentiner och smög ut 7 st dummies lite här och var. Området var ca 60 – 70 meter djupt och ca 40 meter brett. Jag susade iväg i en farlig fart och höll på att slå knut på mig själv när jag fick vind på den första dummyn som låg lite gömd i en rishög. Sedan gick det av bara farten och jag hittade dummies överallt! När jag kom in med dummy nr 6 och precis skulle lämna av den till Matte fick jag vind på en näradummy som Matte smugit ut medan jag var ute och letade. Jag “ryggmärgsreagerade” och spottade ut dummyn jag hade i munnen, snodde runt och ställde upp mig som en pointer bredvid Matte och pekade distinkt ut riktningen med hela kroppen; “där är den Matte – skicka mig!”. Matte skrattade gott åt mig när jag överlycklig kom in med dummyn och sade att jag är fantastiskt duktig med min näsa och min härliga inställning! Det där att jag släppte dummyn jag hade i munnen är inget problem – det tar vi sedan, säger Matte. Sedan gick vi tillsammans genom området för att Matte inte ville skicka mig på den sista dummyn – men jag hittade den allt före henne i alla fall!

I helgen ska det bli Allsidig träning igen – spår/rapport/lydnad och jakt – och så förstås massa tid för lek med gänget på Gökalid – finfint! smiley