Nu är det bara några dagar kvar till julafton. Denna veckan har varit ovanligt mörk och tråkig. Det ligger en envis typ av dimma över Göteborgsområdet vilket dels gör att vi inte sett solen eller någon blå himmel på hela veckan och det gör också att det blir mörkt ännu tidigare än annars. I morgon är det vintersolstånd, efter det vänder det så dagarna blir längre igen, det ser vi fram emot!

Matte har jobbat mer än vanligt denna veckan, allt ska tydligen bli klart innan jul, och vi har t o m hört henne försöka intervjua oss i sömnen! Dock räcker inte tiden till utan Matte är nu också tvungen att gå in och jobba i mellandagarna. Allt jobb innebär tyvärr att det blir mindre tid över till oss. Det syntes på onsdagens lydnadsträning, varken Matte eller jag var riktigt fokuserade. Vi får träna mer till nästa tillfälle, jag vill ju inte skämmas…

I tisdags var vi med på jakt i Skåne. Dipper och jag fick vara med på var sin såt, mycket spännande! Dipper fick apportera en fasan och jag en and, i övrigt såg vi en del vilt falla och hörde desto fler skott. En bra första jakt för oss, tyckte Matte. Vi ska få vara med nu på lördag och nästa fredag också. I morgon ska Matte vända på hatten så att det blir stark orange färg – det är nämligen s k Slyngeljakt – undrar om det är därför Matte har intensivtränat “ligg” med oss den sista tiden?

Saga ska under en period bo tillsammans med Mattes mamma, av flera anledningar. Dels har ungarna i vårt bostadsområde redan börjat smälla smällare – och det gillar Saga inte! – och dels för att hon löper. Det finns dock en anledning till, och den är väldigt tråkig… Mattes älskade pappa ligger sedan några veckor inne på sjukhus, vilket innebär att Mattes mamma är ensam hemma. Denna julen blir med andra ord inte som vanligt…