Glömde berätta att jag i går fick visa lite av min Excellenta Jakthundsådra! Vi var precis tillbaka efter en promenad på hundklubben när Matte plötsligt stannade upp och sade till Håkan; Kolla på Leia – nu far det nog snart upp en fasan! Jag smög nämligen omkring i ett buskage precis vid sidan av appellplanen där Matte vet att det brukar finnas fasaner (Saga har tydligen hittat ett antal fasaner på kullen). Mycket riktigt fann jag fasanen jag spårat (vinden låg från andra hållet) och stötte på bästa spanielmanér upp den i luften. Matte väntade spänt på vad jag skulle göra och blev väldigt glad, och nog en smula förvånad, över att jag stod kvar på stället och nöjde mig med att följa fasanen med blicken – länge! Jag hade dock lite svårt att koncentrera mig på lydnadsträningen då vinden låg på från fasanbusken – och jag är säker på att där fanns fler!