Dipper har några egenskaper som normalt inte räknas till hundvärldens. Bland annat har han en väl utvecklad filosofisk förmåga. När Matte släpper ut oss i trädgården är det främst i syfte för att vi ska kissa – snabbt. Jag har förstås anammat detta och är klar på några sekunder. För Dipper tar det i regel längre tid. Han går lugnt ut på gräsmattan, vänder näsan mot vinden och blir stående – länge och väl och med ett uttryck värdigt en sann filosof – tills Matte tröttnar och säger till honom att gå och kissa istället. Ibland tar det också en stund för honom att kissa. Han ställer sig i position och börjar kissa. När man tycker att han borde vara klar står han lugnt kvar och väntar – fast det inte kommer något. Efter en kort stund kommer det dock lite till och så kan han stå i flera minuter. Det går inte att stressa honom – Dipper gör en sak i taget – kissar man så kissar man! Matte säger att det är något med killar och toalettbesök – ibland tar det av oklara orsaker en faslig tid… Det händer inte så ofta tack och lov, själv är jag mer otålig – det ska ta max 5 sekunder att kissa och det går bra att förflytta sig samtidigt!