Idag var det soligt och blå himmel – fantastiskt! Matte tog med kameran för att fota lite träningsbilder. Dock kollade hon inte batterinivån innan vi åkte så det blev bara några “show-bilder” på Gulle-Dipp:
Blog ImageBlog Image

I dag stod det rapport på programmet. Ca 200 meter i skogsterräng, där vi tidigare kört “frispårsträning”. De första två sträckorna sprang jag snabbt och säkert, men på tredje skicket tillbaka till Gabriella hände något. Jag startade i full fart men efter kanske 20 meter fick jag hjärnsläpp – vad var det nu jag skulle göra?! Matte sade efteråt att hon borde ha fattat att jag skulle stanna, för jag var inte riktigt lika taggad på uppvärmningen som jag brukar. Matte förmanade mig lite försiktigt, gick fram till där jag stod och provade att skicka igen. Denna gång sprang jag full fart i ca 50 meter och stannade sedan och såg mycket konfunderad ut. Matte förmanade nu mer bestämt; Nej du! Ge dig av! Samtidigt hörde jag Gabriellas röst och då ramlade poletten ner! Vi avslutade med ett frispår efter Gabriella på ca 200 meter och då sprang jag så stickorna yrde i skogen! Gabriella och Matte har en Plan till nästa vecka; Vi ska börja med ett frispår på ca 150 meter (samma sträcka som idag) ut till Gabriella. Efter att jag skickats ner till Matte igen ska Gabriella förlänga spåret ca 50 meter och ha kontroll över “B-stationen”. Det har gått bra med tre sträckor de senaste veckorna, men vi har inte kört riktigt så långt och inte heller i helt täckt terräng. De första två sträckorna har alltid fungerat utmärkt, men Matte vill väldigt gärna att jag springer tre sträckor säkert innan vi går vidare i träningen, och det är nog klokt med tanke på framtida utmaningar.