Igår var det träningsdags igen, i halvstorm och horisontalt regn. Vi började med lite lydnad på klubben tillsammans med Håkan och Simson. Simson är verkligen duktig, men så tränar han mycket också – Håkan och Malin är mycket Ambitiösa. Själv hade jag lite olika hyss för mig – tänker inte avslöja vilka – men Matte säger att “även solen har sina fläckar”, så än ligger jag på plussidan.

På eftermiddagen kom solen (jo, faktiskt!) och vi for till Strekered för lite spårträning. Dessvärre har någon bestämt att det är dags att avverka den fina skogen, så det är lite besvärligt att ta sig fram bland djupa traktorspår, stockar och högar av grenar. Matte gick ut två spår, ett åt oss var. Dipper har fått spåra några gånger det senaste och har blivit riktigt duktig! Dock är det inte våra fina spårprestationer Matte kommer att minnas bäst från detta tillfälle; När hon tog ut spårselen och linan, som annars hänger på krokar på utsidan av vår bur, blev hon mycket fundersam. Linan såg inte riktigt ut som den brukar… Det visade sig att min kreativa Lillebror fått tag på en del av linan genom burgallret och roat sig med att gnaga lite på den. Linan är numer lätt att känna igen för det är en stor knut två meter bakom karbinhaken – mycket originellt! Smart av Dipper – om vår slarviga Matte tappar bort linan (vilket vore föga förvånande) är den ju lätt att beskriva.

Ytterligare ett kreativt initiativ av Dipper – att dekorera lägenheten med konfetti. En dag när Matte kom hem vid lunchtid stannade hon mållös i dörröppningen – lägenheten såg inte ut som när hon lämnade den på morgonen. Det låg pappersbitar av olika slag och storlek utspridda överallt i lägenheten – jättefint! Dipper hade upptäckt påsen för pappersåtervinning och ju faktiskt återvunnit en del i form av mycket roliga leksaker! Okej, jag får väl erkänna att jag hjälpte till en smula – men jag kan inte ta äran att “hitta på leken” från Lillebror, det gjorde han helt själv! Det tog en stund för Matte att städa upp och konstigt nog uppskattade hon inte att vi försökte hjälpa till.