Som utlovat fick jag fira helgen med mycket rolig träning! I lördags fick vi fint besök från Markaryd när Ingela, Röjja och Mekko hälsade på. Håkan och Simson var också med och Simson skötte sig fint hela dagen – och tur var väl det, annars hade familjen Rosvall nog ställt in sin skidresa…

Efter att Röjja fått sig en genomkörare på elitlydnadsprogrammet gick vi på promenad i det – för en gångs skull – fina vädret, drygt 5 plusgrader och solsken! Förutom att leka och stoja fick vi apportera lite, både dummies och en and och en duva. Vi har knappt gjort några “jaktövningar” alls den senaste tiden, så det var lite av säsongsuppstart i går. Matte var nöjd med både Dipper och mig, och tyckte att det såg riktigt lovande ut. Lille Dipper är verkligen sevärd – han låser på målet, tar rakaste vägen och studsar över ris och hinder som om han hade fjädringar under fötterna – ser helfestligt ut! Och så är det något alldeles särskilt med hans “viltmagnet” i svalget – han liksom suger upp fåglarna. Jag fick dock också godkänt av Matte – med andra ord var jag jätteduktig!

Vi avslutade med lite lydnadsträning och denna gång fastnade jag på bild!
Blog ImageBlog ImageSöndagen ägnades åt rapportträning på Gökalid. Matte hade rekat förlängning av banan vi kört de senaste gångerna och planen var att använda hälften okänd sträcka och hälften känd. Vi lämnade Gabriella på A-stationen och gick ca 250 meter genom skogen, varav ca 150 var “ny mark”. Sedan fick jag ligga i 5 minuter på filten. Så länge har jag inte legat förut och lite jobbigt var det för jag vill ju så himla gärna springa iväg. Matte tillåter dock inte att jag varken gnäller eller rullar runt – jag ska ligga och koncentrera mig, säger hon. Som vanligt är det bara att göra som hon säger och till slut fick jag så äntligen resa på mig! Först värmde vi upp på förlängningssträckan och efter en kort transport vid sidan och ca 10 sekunders väntan fick jag “marschkommandot” och stack iväg till Gabriella. Efter 5 minuter på filten även hos Gabriella sprang jag tillbaka till Matte, för att upptäcka att hon förflyttat sig ca 80 meter. Hittills har jag inte haft problem med förlängningarna. Dels “presenterar” Matte början på förlängningssträckan under uppvärmningen och dels har vi tränat en hel del frispår. Denna gång skickades jag inte ett tredje skick, utan Matte och jag sprang tillsammans tillbaka till Gabriella – eller sprang och sprang – Matte behöver nog träna kondition om hon ska hänga med mig framöver! Matte och Gabriella var helnöjda med dagens pass och tycker att jag är så duktig.

Dipper fick sig ett kort rakt spår i medvind som hade legat i ca 50 minuter, 100 meter med två pinnar. Inga problem för lille Dipp – och så glad han blir när han hittar pinnarna! Sedan fick vi några apporteringar på ängen. Dipper fick ett linjetag som suddats dels med tid och del genom ytterligare en utlagd apport (till mig) åt motsatt håll. Dipper skötte sig som vanligt och fick som belöning en vindmarkering / leta nära-signalsövning. Jag fick dels ett längre linjetag till samma ställe som Dipp och dels ett kortare till ett nytt ställe över en stenmur. Inga problem, och efter det var Matte nöjd med dagen. Härligt med en helg helg med träning!