Även solen har sina fläckar säger man, och det kan sammanfatta gårdagens träning – hos oss alla! Matte blir ibland lite stressad och frustrerad när hon anmält till tävling och får – extrem! – prestationsångest. Jag är nu anmäld till appellspår i Karlstad 23 augusti, och igår tyckte Matte att ingenting fungerade… Det spelade ingen roll att det var gräsligt varmt och i princip alla hundar på klubben rörde sig långsammare än de brukar och att träningskompisarna tyckte att allt ändå såg helt ok ut, Matte blev lätt hysterisk i alla fall. Vid minsta lilla grej som inte fungerade perfekt lät det på Matte som om jorden höll på att gå under…
Då är det sannerligen inte lätt att göra Matte nöjd, varken som hund eller träningskompis. Medges att både Dipp och jag var lite långsammare och något mindre fokuserade än vi brukar, men det var varmt, och det är inte heller helt enkelt att hålla 100% fokus när det pips med leksaker och klickas med klickers till höger och vänster. Visst är det bra att ha höga mål och krav – men ibland känns det som om Matte glömmer att vi inte är så gamla och erfarna ännu. Som sagt, även solen… men vi kommer igen, alla tre, var så säkra!