I lördags morse åkte vi tillsammans med Håkan och Simson till Birgitta och Janne för helhelgsträning. Tina och Dippers 08-brorsa Fokus och Anna med Tassa var också där. Vi tränade vattenmarkeringar, minnesdirigering/vattesök, landmarkeringar, linjetag, walk-up och hopp över hinder. Förutom att Dipper råkade trampa i en hundbajs precis när han skulle inleda sitt pass på söndagen – och därefter var minst lika fokuserad på att kolla neråt för att undvika att trampa i någon mer hög – gick allt riktigt bra. Matte tyckte vi fick nyttiga erfarenheter och att vi hela tiden utvecklas åt rätt håll. Det är fantastiskt trevligt att träna med Birgitta och Janne. Mycket konstruktiv kritik och ett härligt givande och tagande. Stort tack för all hjälp och stöd!

I övrigt gick rätt mycket tid åt att prata – prata – prata… och att titta på och gulla med Dipper nya halvsyskon som nu är 4,5 veckor gamla. En hane från kullen ska snart flytta till familjen Rosvall och Simson.

Under en av sina kontrollrundor i Mohedas svar på Botaniska Trädgården stötte Dipper på gårdens Kung – katten Felix – som låg och gottade sig bakom en buske. Exakt hur mötet avlöpte såg inte Matte, men Kungen låg iallafall kvar och fortsatte gotta sig medan Dipper sakta gick därifrån på stela ben och med raggen rest. Felix rules!

Några bilder från helgen;
Matte föll pladask för en av hanvalparna i kullen. (Foto Birgitta S-W)Blog ImageDet gäller att hålla tungan rätt i mun vid hundträning! (Foto Birgitta S-W)
Blog ImageMatte förbereder sig – jag är förstås redan startklar! (Foto Sarah Geijer)
Blog ImageWalk-up-träning. Fast jag fattade inte varför jag skulle med när jag ändå inte fick hämta något?! (Foto Birgitta S-W)
Blog Image
Dipper hälsar på småvalparna. (Foto Sarah Geijer)
Blog ImageHåkan och Simson är klara för nästa pass. (Foto Sarah Geijer)
Blog Image