I dag blir jag 17 månader och Dipper 14. Jag blir bara snyggare och snyggare medan Dipper blir kraftigare.

När de ringde från bilverkstaden i går eftermiddag och sade att det var batteriet som lagt av blev Matte jätteglad. Dels innebar det att vi kunde hämta bilen inom någon timme och dels att det inte blev särskilt dyrt. Således packade Matte ryggsäcken med regnkläder och tog oss med på promenad mot bilverkstaden. Nästan framme passerade vi Mölndals Tennisklubb. Matte har ofta tänkt att det borde ligga tennisbollar runt deras utomhusbana. Dock brukar det vara fullt med bilar på parkeringsplatsen vilket har avhållit Matte från tidigare bollsök. I går stod där en ensam bil och inte en människa syntes till. Perfekt, tänkte Matte, och skickade oss på närsök runt banan. På knappt fem minuter hittade vi hela 22 bollar! Jag hittade flest, Dipper hittade förutom bollar också en död mus och en levande sork som han försökte gräva fram i jordvallen. Matte var helnöjd – tennisbollar av bra kvalitet är sannerligen inte gratis (annars) – och fyllde resten av ryggsäcken med gula bollar.

Kvällens lydnadsträning gick riktigt bra och Matte var nöjd med mig. Dipper fick vila idag då han har besvär av att det efterkliar i ansiktet när han har sökt i brännnässlor, där en del av bollarna vi hittade var väl gömda.