Matte vaknade när klockan ringde kl 03.55 i lördags morse – kanske inte pigg som en lärka direkt – men iväg kom vi iallafall och var i god tid till samlingen på IKEAs parkering i Karlstad. Spåren gick i gles skog och Matte var helnöjd med mitt spårarbete. En av domarna kommenterade enkelt; Skitsnyggt!

Budföringen och platsliggningen gick finfint. Resten av lydnaden gick också rätt bra, lite äckligt tyckte jag dock att det var med den blöta gräsplanen. En av domarna gav oss betyg 10 på linförigheten – till Mattes stora förtjusning – linförighet är ett Viktigt Moment! Totalt var Matte mycket nöjd med min debut. Jag fick ihop 279,5 poäng av 320 möjliga – och då gav jag ändå de andra handicap genom att inte lägga mig när Matte sade “ligg” på “läggande under gång” (-20 poäng). Detta gjorde att vi kom 2:a, 14 poäng från segern – lite onödigt, tyckte Matte.

Matte anmälde mig direkt till Lägreklass – som jag tydligen ska glänsa i om tre veckor. På söndagen köpte Matte ett nytt tjänstetecken till oss. En av hennes klubbkompisar tyckte Matte var snål som inte köpte oss var sitt. – Jag kan ändå bara köra en hund i taget, sade Matte, som tycker hon har hundprylar nog så det räcker… Om vi börjar med “personsök” får vi helt enkelt heta Humle, för det står det på det kraftiga sökskynket – och det tänker inte Matte köpa ett nytt!
Blog ImageEfter tävlingen åkte vi till Helena och Mats utanför Kungsör. Helena har min duktiga syster Blomma, som till skillnad från mig är begåvad med en skärpt förare vilket gjorde att hon kom 2:a på det där Flatmästerskapet som Matte förträngt att vi var på. Vi fick träna lite markeringar och linjetag och alla hundar skötte sig jättebra. Här poserar vi, Blomma till vänster och jag till bredvid!
Blog ImageBlomma har en gul lillebror som heter Pondus. Pondus och Dipper påminner väldigt mycket om varandra, särskilt i sitt sätt att vara och bete sig. Nästan mer än Blomma och mig, faktiskt, som ju är syskon. Blomma och Pondus är också påhittiga och kreativa. Snygga hundar, eller hur?? Från vänster sitter Dipper, jag, Pondus och Blomma.Blog Image