Eftersom jag är en Ädel blåblodig Jakthund vet jag att det gäller att vara Synnerligen Uppmärksam när det smäller av skott. Normalt tycker Matte att detta är en Bra egenskap, men nu har hon fått för sig att jag ska ligga stilla och inte bry mig alls när det smäller bakom min rygg..! I Lägreklass Bruks ingår nämligen momentet “Platsliggning med skott” vilket innebär att jag ska ligga kvar i fem minuter medan någon står en bit bakom mig och bränner av ett skott i minuten. Konstig övning? Ja, som Jakthund tycker jag onekligen det…

I alla fall är det mest detta vi tränar för tillfället. Jag har nu fattat att jag inte behöver sätta mig upp och kolla vart grejerna ramlar varje gång det smäller, dock vänder jag ordentligt på huvudet – man vet ju aldrig! Matte tycker att jag är fånig – “De flesta retrievers brukar inte bry sig, även om de jagas med”, säger Matte. Fast med min reaktion på skottprovet på Mentalbeskrivningen borde hon förstås inte vara överraskad…

På tal om Mentalbeskrivning är det dags för Dipper att göra sin på söndag. Det ska bli kul att höra hur det går, särskilt med “Dumpen” (overallen som far upp precis framför hunden). Får jag gissa tror jag att han först kommer att bli Jätterädd! Och sedan Jättearg!! för att någon kommer och skräms när han är ute och promenerar. Stackars lille Dipp – tur att han inte vet vad som väntar…