Dipper fick härförleden tag på en dagstidning. Han läste den noga, så som han brukar med den lektyr han lyckas få tag på, och fastnade särskilt på sidorna med Jobbannonser. Det var framför allt två rubriker som tilldrog sig Dippers intresse; “Kvalitets-/provningsingenjör” samt “Kreativ inredningsarkitekt”.

Företaget som annonserade om “Kvalitets-/provningsingenjör” ville ha någon med “gedigen erfarenhet av vanligt förekommande hållfasthetstester”… som “provat ett stort antal olika material”… “är nyfiken och orädd och som inte tvekar inför att prova nya metoder”. Dipper har som bekant en synnerligen gedigen erfarenhet av att testa hållfasthet och olika typer av material och undrade därför lite förnärmat varför de slösade pengar på platsannons i tidningen – Hade det inte varit smartare att ringa honom direkt?!

I annonsen om “Kreativ inredningsarkitekt” söktes någon “med ett brinnande intresse för modern homestyling”… Man skulle vara “positiv och idérik och se möjligheter snarare än problem”… samt vara “självgående, ha stor drivkraft och initiativförmåga och uppskatta att ha många kontaktytor”… Dessutom skulle man vara “utåtriktad, serviceinriktad och flexibel med god samarbetsförmåga och en stark teamkänsla”. Man kan ju undra varför de inte istället annonserade i SSRKs tidning Apportören? Det står ju Retriever skrivet rakt över de personliga egenskaperna. Fast varför slösa tid och energi på att alls annonsera – den självskivne kandidaten finns ju här;
Blog ImageGenerös som han är Dipper, erbjöd han mig att hänga med som assistent i hans nya karriär. Fattas bara annat – han har då inte kommit på alla ljusa idéer själv!