Så har ännu ett år förflutit. Märkligt nog är det lätt att bli filosofisk i dessa sista skälvande timmarna av 2008.

Blev året som förväntat?
Vi har klarat våra uppflyttningar som planerat (utom rapporten som vi tyvärr fick lägga ner då Mattes syster inte kunde avvara tiden som krävs), och i alla fall en av oss lyckades vinna ett av de tre stora mästerskap Matte tyckte kunde bli en fjäder i hatten. Att jag inte kunde starta på Unghundsderbyt p g a löp, och att det faktiskt var helt och hållet Mattes fel att jag inte kom till final på Flatmästerskapet, tycks inte spela någon roll – det Matte har starkast i minnet är min rekordknallning i Norge… Där borde vi båda två ha varit i final, menar Matte. Nåja, sammanfattningsvis är Matte nöjd med våra prestationer under året – eller till och med riktigt stolt! Att vi sedan redan fungerar som fullfjädrade apportörer på jakterna är bara grädde på moset.

Utmaningar under 2009?
Dippers planer för 2009 är att bli uppflyttad till elitklass i både bruks och jakt. Han har också tänkt starta på något A-prov för att känna på kvalitéten på konkurrensen. Dessutom har han (vi) äntligen fått Matte till att påbörja rabiesvaccination så vi kan åka till Danmark i höst och starta på deras A-prov. Karen och Singel får åka med och tolka.

Jag har också tänkt mig en uppflyttning till elitklass i jakt, och någon start på både svenskt och danskt A-prov. I bruks har jag inte riktigt bestämt mig ännu för vilket tempo jag ska hålla – men jag ska starta elitklass under året. Något mästerskap blir det säkert också, för oss båda. Matte ger ju liksom varken upp eller blir nöjd – hon vill väldigt gärna stå som finalist i alla mästerskap..!

Avslutningsvis vill vi rikta ett stort och innerligt TACK till alla som på olika sätt bidrar till vår (och Mattes) utveckling – ingen nämnd och ingen glömd.

Med hopp om många segerkransar under 2009 vill vi önska alla vi känner ett riktigt Gott nytt år!!!
Blog Image