Efter att jag avslöjade Mattes tilltag med den stora otäcka Grisen har hon blivit bombarderad med förmaningar och förebråelser i stil med – “Fattar du inte att grisar är FARLIGA?! Du ska ALDRIG gå emot en gris!!! Grisar är jävligt SNABBA, ska du veta!” Matte meddelar härmed att hon har fattat vinken och att hon, nästa gång vi möter Grisen (för det är nog bara en tidsfråga), lugnt ska gå därifrån.

Naturupplevelser har vi annars gott om på hundklubben. I söndags när Matte hade instruktörsutbildning kom två stora älgar promenerande över området. De flyttade sig bara marginellt längre ut på militärfältet när hela gruppen elever skulle ut och se på framförgående och framåtsändande – som undertecknad visade upp.

På tal om momentet framåtsändande. Som en av de mer lydnadsklass-erfarna eleverna i Mattes pågående instruktörsutbildning utryckte sig; “Verkar vara ett himla konstigt moment… Hur fasen ska hunden förstå att den, efter att ha rusat i full fart, ska bryta av just på rätt punkt och sedan gå långsamt spikrakt framåt?!” – Bra fråga, eller hur? Matte skulle en dag försöka förklara framåtsändandet för sin Idol Birgitta. Birgitta – som ju har ett mer praktiskt och verklighetsförankrat sätt att se på hundträning – tappade intresset rätt snabbt, kan man säga.