Nu är våren här – äntligen! Det är fortfarande några fläckar snö kvar här och var men nu blommar snödroppar och krokus i rabatten – och då är det vår, säger Matte. Vi väntar ivrigt på att isarna ska släppa så att vi kan träna vattenarbete igen. Själv badar jag redan i allt vatten jag hittar – jag har ingen känsel för kyla, säger Matte.

Jaktträning
Vi har tränat med vilt några gånger nu och kan nöjt bocka av att det fungerar som det ska. Även linjetag och signaler ser ut att sitta. Vad vi behöver mer träning på är “B-provsituationer”; att flera andra hundar varit i ett sökområde, gamla viltdofter lite överallt på marken, funktionärer i omgivningen, och i mitt fall att försöka fokusera på den funktionär som ser ut att förbereda sig för att kasta något… Jag är ju som bekant oerhört Uppmärksam och ser det som min Uppgift att ha koll på allt som händer inom den kommun jag för tillfället befinner mig i. Är det dessutom en skytt med är jag Extra uppmärksam! Matte ska försöka få till så många träningar som möjligt med skott och en eller fler funktionärer. Det ser jag väldigt mycket fram emot!

Bruksträning
Vi har fått spåra några gånger nu när snön försvunnit. Det är verkligen fantastiskt roligt att spåra! Jag är väldigt spårnoga och går i ett för Matte behagligt tempo – snabbt men kontrollerat. Dipper är också väldigt spårnoga men tar sig fram på ett helt annat sätt – i full fart och med stor fara för Mattes väl och ve! Det är handskar som gäller och att undvika att lägga spår som går nerför backar…

Nu börjar jag få grepp om momentet framåtsändande. Vi har ännu inte tränat helt utan någon target och jag behöver mer träning på andra klubbar, men Matte är hoppfull om att det ska vara ok för tävling i slutet av april. Dipper tränar mycket kryp nu. Välartad som han är, det lilla A-barnet, har han på två månader gått från läge noll till att nu krypa ca en meter på ett utmärkt sätt. Matte tror att han ska fixa fyra meter i maj/juni när det förhoppningsvis blir start i lägre klass.Dipper är glad och lycklig över att få träna igen!

Hemma

Häromdagen såg Matte reklam för en ny bio-film, “Marley and Me”. Kort handlar den om en gul labrador som ger sin familj fullt upp i form av olika hyss och handfasta inredningstips. Det var Undertecknad som tipsade filmbolaget om storyn – nu väntar jag bara på att royaltypengarna ska komma in på bankkontot.

Filmen fick emellertid Matte att tänka på att det var väldigt länge sedan nu som något var flyttat, smakat på eller närmare undersökt här hemma. Tänk att Mattes Idol Birgitta hade rätt även denna gång; “Dipper kommer att lugna ner sig när han är runt 18 månader” – och det stämde, nästan på dagen! Matte hoppas att Birgitta har rätt i allt hon har siat om för framtiden..!