Snön försvann fort och nu har vi haft härligt vårväder i Mölndal några dagar. Matte njuter av solen och av att se hur lökväxterna (de som överlevde Dippers och min något omilda behandling i fjol och förfjol…) börjar titta upp i trädgården. De gula krokusarna, som lyst så fint nu i någon dryg vecka, fick i går sällskap av en blyg blå krokus. Dessvärre verkar rådjursflocken (fem – sex djur) som bor på kullen precis bredvid vårt hus ha en synnerligen väl utvecklad förmåga att lukta sig till blå krokusar. Egentligen gillar de inte den gula sorten, men den åker liksom med på köpet när de ändå är i rabatten. Kontentan blir att vår rabatt i morse endast bestod av snödroppar och väl nertuggade krokusblad… Än har de glupska rådjuren inte hittat tulpanerna som är uppe ca fem cm, men det är väl tyvärr bara en tidsfråga.

I morgon har Matte tagit ut en semesterdag för att vi ska åka till Birgitta och våra kompisar i Moheda och träna. Vi blir lika inspirerade alla tre av att träffa Birgitta och alla härliga labradorkompisar – och så Sky-Partaj förstås! Matte börjar misstänka att jag inte vet vilken ras jag tillhör. Jag speglar mig ju i Dipper så kanske är jag en gul labrador??