I helgen var Matte och Ulrika (GMBKs ordförande) iväg på Officiellt uppdrag för att hämta pris för att vår brukshundklubb av SBK och Agria blivit utsedd till Årets Klubb! Vi var på Pensionat “Håkan & Malin” och hade väldigt trevligt! Läs Mattes kåseri från helgen nedan;

Årets klubb 2008 – GMBK!

Bakgrund

Efter att en av GMBKs kvinnliga medlemmar uppmanat klubbens Styrelse att ansöka om utmärkelsen Årets Klubb inleddes en intensiv mejlkorrespondens mellan några av Styrelsens ledamöter. Förslag bollades fram och tillbaka och i de sista skälvande timmarna av ansökningstiden sändes så ett dokument bestående av hela fyra sidor in till SBK och Agria, mycket välformulerat och med imponerande tyngd av alla resultat och aktiviteter GMBK åstadkommit under 2008. Sedan följde några veckor av väntan, var under klubbens Sekreterare ideligen fick frågan från en av Styrelsens kvinnliga ledamöter om beskedet kommit om när vi skulle hämta vår Utmärkelse eller om den möjligtvis skulle skickas direkt med post?

Beskedet

Den 30 mars kom så det glädjande (av några medlemmar, med högre svansföring än andra, helt väntade) beskedet från SBK att GMBK blivit utsedd till Årets Klubb 2008! Klang och jubel! Hurra hurra hurra!!! Nu infann sig emellertid ett problem – vem skulle åka till Hufvudstaden för att ta emot den Ärofyllda Utmärkelsen?? I en aktiv brukshundklubb som GMBK är det lättare att hitta en nål i en höstack än en klubbrepresentant utan uppdrag en helg i mitten av maj månad… Efter en hel del ombokande hit och dit friställdes klubbens Ordförande och Vice Ordförande för att tillsammans representera Sveriges Finest på den årliga Banketten där priset skulle delas ut.

Resan

Efter att våra klubbrepresentanter fått ivrigt bistånd från en stilig och (misstänkt) hjälpsam norrman kom de till slut ombord på planet. Under flygresan upp skulle tacktalet skrivas. Av någon anledning blev detta dock ej utfört – oklart varför? Väl på Arlanda skulle rätt buss letas upp för vidare färd till Märsta. – ”Två bussbiljetter tack”, fick ett långt svar från en icke-svensk busschaufför. Sms:a var vad han ville att vi skulle göra. Que?! Till vem?! Tack och lov hade vår Ordförande, som klivit på bussen först, stött på detta fenomen tidigare och löste det hela snabbt och smidigt. (Vår Vice ordförande färdas med ytterst få undantag alltid i egen bil och har synnerligen sällsynta kontakter med kollektiva färdmedel).

Hotellet

Väl framme i Sollentuna centrum skulle hotellet – enligt från Kansliet utskickad vägbeskrivning – synas från pendeltågstationen. Våra klubbrepresentanter tittade noga åt alla håll men såg inget hotell. Åter till den utskickade vägbeskrivningen; – Följ skyltar ”Aniaraplatsen”. Sagt och gjort, med resväskor i släptåg promenerade representanterna efter angiven skylt – och hamnade helt fel då någon roat sig med att vrida sagda skylt åt fel håll. Åter igen erbjöds benäget bistånd från en utomstående herre, denna gång med 08-accent.

Kongressen

Något försenade och med en timma kvar till eftermiddagsfikat anlände så representanterna till kongressens lokal. De kom precis lagom till att åhöra diskussionen om huruvida den centrala avgiften för medlemsavgiften inom SBK skulle tillåtas höjas med 50 kr på ett bräde. Många delegater ordade emot höjningen, bland annat västra distriktets ordförande, men det hjälpte föga i den efterföljande omröstningen. Nästa år blir alltså SBK centralt 50 kr rikare per helbetalande medlem – ca 2,5 miljoner – hoppas de använder våra pengar väl.

Förmingel

En halvtimme före ordinarie mingelsamling var årets Stipendiater, tillsammans med centralstyrelsen, diverse nyckelpersoner och ett gäng hedersmedlemmar (samtliga 65+ (++), vad det såg ut som), inbjudna till förmingel där det bjöds på champagne och historieberättande. Våra klubbrepresentanter, nu omsvidade till festblåsor, tog emot gratulationer från alla håll var på de skålade glatt och log ljuvt. En av GMBKs hedersmedlemmar var på plats och skröt högljutt för alla och envar om att ”hans klubb” blivit Årets Klubb! Vår Ordförande blev närgånget uppvaktad av en känd schäferprofil som ville ha hennes vida kända kompetenta hjälp vid sommarens stora schäfershow. Sällan har nog vår Ordförande sagt NEJ med större eftertryck.

Banketten

Banketten bjöd på god trerätters middag, frikostigt med vin och synnerligen trevligt sällskap. Våra klubbrepresentanter hade (utan fusk!) hamnat vid samma bord och kunde därför tillsammans roa bordsherrar och närmaste omgivning. Det var dock fler som ville roa, och både den för kvällen utsedda Toastmastern (tidigare nämnd känd schäferprofil) och några ytterligt glada delegater bjöd på historier – mest från den undre nivån.

Prisutdelning

Så var det äntligen dags för Prisutdelning! Först gratulerades Årets utbildare, sedan var det GMBKs tur att äntra golvet. En gigantisk check på 5 000 kr överlämnades av Agrias representant tillsammans med en stor kartong packad med vattenflaskor. Stort tack Agria! Plötsligt stacks en mikrofon i handen på vår Ordförande! Det var nu tacktalet, som skulle ha skrivits under flygresan upp skulle tagits fram… Efter några väl valda ord kastade vår Ordförande över mikrofonen till vår Vice Ordförande, som log och fortsatte i samma spontana anda. Kanske står det att läsa i kommande nummer av Brukshunden vad som sades?

Hemresa

Söndag morgon inleddes med uppdraget att lösa hemresan till Göteborg för den stora kartongen med platsflaskor. Att checka in den på Arlanda kändes inte som ett alternativ. Turen var, som så ofta, på GMBKs sida då gårdagens Toastmaster direkt erbjöd sig att i sin bil frakta hem godset. Möjligtvis har han en baktanke att samtidigt som vår Ordförande dyker upp för att avhämta kartongen kidnappa henne och inte släppa henne mot vilken lösensumma i världen förrän årets stora schäfermästerskap är avhållet? Kanske ska vi skicka någon annan medlem att hämta flaskorna…