Här kommer en sen och mycket komprimerad rapport från de senaste veckornas aktiviteter. Vi börjar väl med Lillebrors senaste bedrift;

Dipper har legat i hårdträning från det att jag blev uppflyttad från högreklassen (19/4) och fram till 17/5, då han kom med på Kungsbacka BHKs brukstävling i lägreklass Spår. Minst ett spår per vecka har det blivit. Matte har slitit sitt hår efter varje avklarat pass, dels för att försöka reda ut alla pinnar/barr/löv som fastnar i Mattes kalufs under Dippers framfart i skogen – att flytta undan grenar o dylikt är det sista Matte hinner med. Istället får hon koncentrera sig på: 1) hålla emot i linan, 2) försöka stå på benen, 3) avgöra om Dipper befinner sig ungefär i närheten av rätt spår och inte spårar vilt.

Dessutom har Dipper fått träna en hel del platsliggning med skott. Det har väl gått lite si sådär. Jag har, som bekant, fokus på två saker när jag ligger plats – Skytten och Matte. Dipper har koll på allt annat än Skytten och Matte… En träning, då han legat med näsan rätt upp i luften och vädrat länge och väl, satte han sig helt sonika till slut upp – bättre vind ju högre upp man kommer! Även här slet Matte sitt hår – mer bildligt än vid spårträning – och fick huvudvärk på kuppen.

Hur gick det då på tävlingen? Ja, platsliggningen blev lite mer spännande än Matte önskat då en liten söt labradortik fick för sig gå fram till Dipper när tiden sånär var ute. Dipper, som förresten just på denna platsliggning knappt släppte Matte med blicken ens för att blinka, låg duktigt kvar till tiken var precis framme, då kunde han inte hålla sig längre utan ställde sig upp. Tack och lov fick Dipper en chans till att visa att han kan ligga plats i 5 minuter. På budföringen sprang Dipper som en oljad blixt och drog ner många skratt med sin karaktäristiska stil. Resten av lydnaden kunde väl gått bättre – men också sämre! – så Matte var ändå rätt nöjd.

Och det lilla A-barnet spårade förstås som han aldrig gjort förr! Perfekt spårupptag – så rakt har han bestämt aldrig spårat i 100 meter! Han tog alla vinklar klockrent – inte en snurr åt något håll – och hittade alla små pinnar! Vid två tillfällen, precis före 6:e pinnen och precis före slutapporten, försökte han sig på att spåra färskt rådjursspår. Detta avslöjade dock Matte omedelbums och ett skarpt “DIPPER” genljöd i storskogen, varpå Dipper lommade tillbaka till sitt spår och löste sin uppgift.

När dagen var slut stod Dipper som segrare med uppflyttning till högreklass! Duktig Lillebror! Här kommer Dipper i full fart! (Foto Malin Rosvall)

Dagen innan Dippers tävling var jag på WT i Halland. Det gick rätt bra, jag kom 2:a i öppenklassen, men som vanligt fick jag inte följa med fram på prisutdelningen! Vad ska till för att jag ska få det?? Jag bara undrar! Här kommer några fina bilder som Malin Rosvall tog under dagen:

I och med att Dipper blev uppflyttad till högreklass spår kände jag mig nödgad att snabbt avancera till start i elit – herregud! jag kan ju inte vara i samma klass som min Lillebror! Min debut skedde på Bengtsfors BK den 23 maj, vilket var på dagen 9 månader efter att jag inledde min Brukskarriär i och med appellstarten i Karlstad 23/8-08. För att göra en lång dag (vi klev upp kl 04.00 – hua!) kortare behöver ni egentligen bara veta en sak: JAG VANN!

Nu ska vi ut och träna! Önskar alla mina fans en härlig pingsthelg i solen!