Nu till helgen, 28 och 29 november, avgörs Coupe d’Europe i Danmark, närmare bestämt på Brahetrolleborgs Slott, nära Faaborg.

Europas bästa retrievers, från tolv länder, kommer att tävla i den mest prestigefyllda tävlingen för retrievers (fast för engelsmännen är det kanske IGL?) som hålls vartannat år i olika europeiska länder. Många betraktar Coupe d’Europe som ett Europa Mästerskap för retrievers. Varje land representeras av fyra hundar. Tävlingen är både individuell och en lagtävling, eftersom landet med de bästa individuella resultaten kommer att bli vinnare i lagtävlingen.

I det svenska laget ingår bl a Mattes goda vän Birgitta med min polare “Will“, DKJCH FTW Bierspool Blackbill Of Lakedown. I övrigt representeras de blågula färgerna av ytterligare tre svarta labradorer. Lycka till!!!

Dock har vi ytterligare en anledning att med spänning följa denna stora tävling. Som enda flatcoat, av 48 startande retrievers, är nämligen MIN FÄSTMAN FRODO, Mavisflight Flow-Of-Spirits, uttagen att representera Tyskland! HEJA FRODO!!!
Fördelningen av hundar ser ut som följer; 29 svarta labbar, 10 gula labbar, 1 brun (!) labbe, 7 golden och som sagt en flat. HEJA FRODO!!!