Min blivande fästman Frodo går från klarhet till klarhet! På de senaste tre FT (Field Trial) han startat på, har han kommit till final på samtliga! En blev han oplacerad på, en blev han 4:e vinnare och nu senast i söndags blev han 2:e vinnare! Formen verkar med andra ord toppad till Coupe d’Europe! Matte jublar och sänder många tacksamma tankar till goda vännen Birgitta som “upptäckte” Frodo förra hösten.

Matte ser nu framför sig hur mina valpar kommer att utvecklas till att bli Den Perfekta Apportören för såväl A- som B-prov! Från mig tar de med sig 100 % Fokus, Supersnabbhet, Hög jaktlust, Noll respekt för terräng, hinder, avstånd, bla bla – apporten ska HEM!, Totalt orädda, Lättförda, Mycket stor Samarbetsvilja, Hög Inlärningsförmåga, m m, m m. Från Frodo tar de framför allt med sig Stor Koncentrationsförmåga!

Frodo kan minsann sitta still på rumpan i flera timmar – i streck – under ett FT, berättar Matte.

Jaha, och?!?!
Snygg är han också, min fästman FRODO! Brains and beauty, säger man väl?

Ni som ännu inte har upptäckt Googles översättningssida – gå in och prova!!! Perfekt om man, som jag, är lite ringrostig på skoltyskan. Det går att översätta ord, meningar, hela dokument, eller varför inte hela hemsidor?! Ibland får man sig ett gott skratt då översättningen inte alltid är 100% korrekt (“flat” blir t ex “våning” – typ “importerade Tysklands första våning” :-). Kolla länken: http://translate.google.com/