Just nu är det mycket snack hemma om min kommande valpkull. Själv tar jag det med största ro, är lika cool som alltid, med andra ord. En liten smula orolig känner jag mig dock, då jag har hört att Matte tänker låta mig vila helt från all träning efter att jag är parad och fram till att (om det nu blir några valpar) valparna är kanske 4 veckor. Nåja, det är vad HON har tänkt sig. Vänta bara till jag drivit henne så nära vansinnets gräns att hon står på tröskeln till Psykakuten – DÅ får jag nog hämta några apporter, just wait and see!
Så här söt var Lillebror Dipper som 7 veckors valp.

Igår kväll hade vi trevligt besök från två Skåningar, Karen – Karsten Snigelmatte – och Linn. Dipper var förstås överlycklig då han nästan börjat tro att Karen helt glömt bort sin gula favvo. Det hade hon dock inte, utan tyckte att Dipper var precis lika påflugen och kelsjuk som alltid. Karen och Linn var lite bekymrade över att Matte ännu inte valt namn till mina kommande valpar. Matte tycker att det här med namn inte är så noga. Hon har aldrig haft något “favoritnamn”, som många kan ha, och förstår därför inte riktigt hetsen kring detta. Dock lyckades Skåningarna få igång henne och diskussionerna gick höga kring olika alternativ.
Så här söt var JAG som 9 veckors liten valp. Helt bedårande, eller hur?!?!

Karen berättade om hur några uppfödare i Danmark brukar göra; Man “syr ihop” hanens och tikens namn och låter detta finnas med i alla reg.namn. Linn spann på, och kom till slut fram till “Freia” (Frodo+Leia => ja, ni fattar). Det tyckte Matte lät riktigt trevligt så just nu ligger planen på att valparna kommer att registreras som Svartalwens Freia-??, alternativt Svartalwens Freias ??. Matte vill att mina blivande valpköpare ska få bestämma namn själva, och ser gärna att valparna sedan kallas för det de är registrerade som.

Så ligger planen just nu. Inget är dock skrivet i sten, så är det någon som har förslag på bra “teman” så tar Matte tacksamt emot detta!