Va’ faan… Nu får det snart vara slut på denna orättvisa behandling av min person! Här har jag sett fram emot MIN säsongsstart som skulle ha rivstartat i helgen med både WT och B-prov – åsså går Matte och avbokar allt – bara för att jag råkade ha pyttelite ont i benet en morgon… Dipper-Smilfink fick minsann säsongsstarta i måndags med ett jätteroligt prov där det smällde och kastades hej vilt! Inte nog med det så lyckades A-barnet fjäska till sig ett Särskilt pris – “Guns Choice” – oklart varför? Kanske var det för hans framträdande Rosa Näsas skull?

Vår Matte är klart onödigt överkänslig när det gäller vår hälsa. I onsdags morse gick jag tydligen lite märkligt med ena bakbenet och detta startade omedelbart igång Operation Akut-vila-massage-rehab-avboka-prov! På onsdag kväll kunde kompisarna möjligtvis se att jag kanske gick något lite kortare steg med vänster(?) bakben – än med höger(?)… “Just precis”, utbrast Matte, “vänster bak, det tyckte jag också!” Panik-sms till Dippers snälla massör Belinda som tack och lov hade tid dagen efter.

Torsdag morgon; ingen hälta/orenhet hur Matte än tittade och tittade. Hur som helst så fick jag igår först en helkroppsmassage – urskönt! rekommenderas varmt! – och sedan laserbehandling på den pyttelilla muskelbristning som Belinda kunde känna på insidan av mitt vänstra baklår. “Koppelvila några dagar och återbesök på fredag”, ordinerade Belinda – koppelvila en vecka och återbesök på fredag, översatte Matte i sin hjärna.

Så istället för roligt WT i morgon och ännu roligare B-prov i Danmark på söndag får jag nu gå i koppel och följa med som någon typ avdankad sällskapsdam på WT’t där Simson och Dipper ska starta. Suuuuuuuuur…………………….